A skandinávokra jellemző az egyszerűség iránti vágy. Ez megmutatkozik a mindennapi életben és az ünnepek alkalmával. A svéd adventi koszorú pontosan tükrözi ezt a filozófiát. Nem túldíszített, nem hivalkodó, mégis rendkívül szép és jelentéssel telített. Minden elemet szándékosan választanak ki. A színek, a formák és az anyagok egyensúlyban vannak, ezzel teremtve tökéletes harmóniát az otthonokban.

A svéd karácsony hagyományai mélyen gyökereznek az egyszerűség és a harmónia iránti szeretetben. Az adventi időszak, mely a karácsonyi ünnepekre való várakozást jelzi, különleges pillanat Svédországban. Az egyszerűen szép svéd adventi koszorú egy kiváló példa arra, hogyan ötvözi a forma és a funkció szépségét a svéd karácsonyi hagyományokban.

Egyszerűen szép

A skandináv klasszikus adventi koszorú egyszerűségében hordozza a karácsonyi készülődés varázsát. Gyakran nem jelent más, mint csak négy gyertyát, amelyek egy-egy adventi vasárnapot jeleznek.

Olykor a gyertyák „csak” egymás mellé vannak állítva egy egyszerűen elkészített fa, fém vagy porcelán tartóban. Máskor pedig koszorúra állítva.

A koszorú alapja hagyományosan fenyőágakból készül, melyek a természet szépségét és a megújulást idézik fel. Az egyszerű formája és az alapanyagok kiválasztása az egyszerűség iránti vágyat erősíti, miközben a svéd lakberendezési stílusban gyökerezik.


A skandináv klasszikus adventi koszorú elkészítése

Szükséged lesz egy szalmakoszorú alapra, dekordrótra és négy fehér gyertyára. Továbbá különféle örökzöldekre. Például lucfenyőre és ezüst lucfenyő ágakra, berkenye vagy más piros bogyós ágakra, borókaágra és puszpángra vagy más zöldre, ahogy neked tetszik. Használhatsz csipkebogyót vagy tobozokat is. Nem kell túl sok semmiből sem. A lagom dekorációhoz nem kell se kevés, se túl sok.

Dolgozz asztalon vagy a földön, de terítsd le egy viaszos vászonnal vagy mással a területet, ahol dolgozol. Kezd a zöldekkel. Vágd meg az összes zöld ágát úgy, hogy a száruk nagyjából 10 centiméteresek legyenek. Oszd szét a különféle örökzöldeket, zöldeket kettesével-hármasával, hogy a koszorú mindenhol egyforma megjelenésű legyen. Fogjunk egy-egy előkészített csokornyi zöldet és erősítsük egymást fedve a dróttal a koszorúra.

Most jönnek a gyertyák. Betűzheted gyertyatartó talpakba, de ha nem szeretnéd, hogy azok látszódjanak, akkor használj drótot. Melegítsd fel a drótdarab végét és szúrd a gyertya aljába. Minden gyertyába legalább két drótot szúrj, hogy biztonságosan tud a koszorúhoz rögzíteni. Szúrd a gyertyákat a koszorúba és már készen is vagy.

Engedd, hogy a svéd adventi koszorú egyszerűsége inspiráljon az otthonod további díszítésére, miközben várod a karácsonyt és élvezzed a pillanatok szépségét.

Legyen az advented tele harmonikus és szép pillanattal!

Fotó: ITT

Pont jó programok 24 napon át. Csempéssz be a Lagom Adventi Kalendárum segítségével egy- egy apróságot, amivel közelebb kerülhetsz a karácsony hangulatához!

Meríts programötleteket a kalendáriumból, olvasd el az azokhoz kínált cikkeinket, és ha van kedved, akkor játssz velünk a következő módon:

Hasonlóan a Bingó játékainkhoz: Küldj egy fotót arról, neked melyik volt a kedvenced és hogyan valósítottad azt meg! 

Részletek az Adventi Kalendáriumban: