Az advent időszaka nem más, mint felkészülés, ráhangolódás a karácsony ünnepére. Szépen fokozatosan rendbe hozzuk a környezetünket és díszítjük fel, változtatjuk át ünnepivé. A karácsonyi csillagok is emelik a hangulat fényét. Ha van hozzá kedvünk valamelyik este, akkor magunk is elkészíthetjük a saját karácsonyi csillagunkat. Ehhez hoztunk segítséget.

A karácsonyi csillag az egyik kedvenc karácsonyi díszünk. Egyszerű és szép. Pont jó. Lagom. Karácsony előtt négy héttel, advent első vasárnapjától karácsonyi csillagok díszítik a svéd ablakokat, lámpaként vagy egyszerűen csak papír-, illetve szalmadíszként. 

Adventi Bingó játékunkban a lagom filozófiájához megfelelően egyszerű, otthon is könnyen megvalósítható programokat ajánlunk évszakhoz vagy ünnephez kapcsolódva. A karácsonyi csillag elkészítése is ilyen. Ehhez olyan videókat és leírásokat hoztunk, ami szerintünk is könnyen követhető. A papírcsillagokat akaszthatjuk az ablakba, a falra, egy vázába rakott kis fenyőágra, az ajtóra kopogtató dísznek avagy a karácsonyfára is. Arról nem szólva, hogy ajándékba is kedves gesztus a magunk hajtogatta karácsonyi csillag.

A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, mondhatni Lagom

Azoknak ajánljuk akiket nem ijeszt meg az origami művészete

Nem bonyolult, inkább kissé monoton munka, de a végeredményért megéri nekiállni
A 3D-és csillagok elkészítéséhez több türelemre van szükség
Ha a kötés nem áll messze tőlünk
Karácsonyi csillag hagyományosan szalmából és piros szalaggal kötve

Kép: ITT