A nyár utáni első őszi hónap megújulást jelenthet még annak is, akinek nincs dolga az iskola, óvoda indulásával. A szeptember átmenetet jelent mindannyiunknak a gondtalanabb nyárból a dolgosabb őszbe. Aminek nem kell feltétlenül elmúlást, lehangoltságot jelentenie. Vegyük körbe magunkat olyan hasznos és szemnek szép holmikkal, amik örömtelibbé tehetik a szeptemberünket.


Svédországban az iskolakezdés nem szeptember első napjaira, hanem augusztus második felére esik, így Svédországban már a nyár végén elindul az újrakezdés. Az üzletek őszre vonatkozó kínálata áthangolódik a hűvösebb időszakra. Előtérbe kerül a világítás, a hangulati fényt adó lámpák, a különféle gyertyák és mécsesek, a bekuckózáshoz szükséges kellékek, az otthoni kényelmet biztosító bútordarabok. Valamint az iskolakezdést, a munkába való visszaállást segítő holmik. Ezekből hoztunk el párat, amik közé belerejtettük a saját Lagom Neked termékeink egyikét is.

Kezdjük a világítással

Még csak szeptember eleje van, de máris érezhetjük úgy, hogy már túl hamar sötétedik, pedig a naplemente ezekben a napokban fél nyolc körülre esik, vagyis már hamarabb kapcsolunk világítást, mint nyáron tettük. A fokozatosan (vagy éppen hirtelen) lehűlő levegő, az esős idővel járó szürkület is hozza magával, hogy bent több fényt gyújtsunk.

A svéd Markslöjd cég lámpái nem csak a helyiségek kivilágítására szolgálnak, de dekorációként is remekül mutatnak. A Markslöjd termékekre jellemző a leegyszerűsített formatervezés, a kiváló minőségű anyagok használata és az elegáns szín kínálat. Tegyünk a lámpákba hideg vagy akár meleg fényű izzót, a plusz fényforrás mindenképpen a lelkünkre. A Markslöjd 1963 óta kínál minőségi lámpák maximálisan a fenntarthatóságot képviselik a tartós minőséggel.

A Markljöd lámpák a funkcionalitáson túl szépek is

Puha, kényelmes felső otthonra

A NON+ ruhadarabok tervezésének és gyártásának hátterében egyaránt kiemelten fontos szerepet játszik a fenntarthatóság értékrendje, a hosszú távra tervezés szándéka és a környezettudatos működésre való törekvés. A tervezéstől egészen a termékek kiszállításáig a teljes munkafolyamat során szem előtt tartják a fenntarthatóságot: minimalizálják a márka ökológiai lábnyomát és az őrült tempóban változó divattrendek ellenében hosszú élettartamú, kompromisszumok nélkül szerethető termékeket hozzanak létre.

A puha kényelem otthonra az őszi időre

A nyári emlékeket, őszi terveinket írjuk füzetbe!

A szeptember, az évszakváltás az újratervezés időszaka is lehet. Gondolatainkat arról, min és hogyan szeretnénk változtatni, sokféleképpen maradandóvá tehetjük. A Lagom Neked füzeteink abban segíthetnek, hogy bárhol jegyzetelhess: otthon, a munkahelyen, az iskolában vagy akár utazás közben.

Használhatod arra is, hogy összegezd veled az idén történteket, például a nyári emlékeidet jegyzeteld bele, vagy egy új munka, tanulási vagy hobbi projekted kerüljön bele.

Egyedi, különleges skandináv stílusú lagom füzeteink kézzel készültek.  A 48 oldalas füzetek belső oldalai 80g-os papírból készültek, a külső borító 250g-os papírra lett nyomtatva. Sima és vonalas kivitelben érhetőek el. Használhatod lagom vagy más témában jegyzeteléshez, naplóírásra, vagy figyelmes ajándék lehet egy szeretednek: barátodnak vagy családtagodnak!

Lagom Neked füzet a szeptemberi újratervezéshez

Szeptemberi újrakezdés a bőrünknek is

Ugyan már nincs forróság, a napfénynek még mindig ereje van. Viszont reggelente és esténként a bőrünk hűvös időjárással és ősszel akár sok csapadékkal, magas páratartalommal is találkozhat, vagyis át kell gondolnunk, hogyan védjük az arcunkat.

A Lettországból származó MÁDARA a natúr és organikus kozmetikumok megtestesítője, termékei nemzetközi ECOCERT minősítéssel rendelkeznek. A kozmetikumok valamennyi összetevője tanúsított organikus gazdaságból és minősített beszállítótól érkezik, valamint a gyártási folyamat minden egyes munkaállomása megfelel a natúr kozmetikumok nemzetközi szabványainak.

A fiatalító éjszakai krémük elősegíti a bőr öngyógyító képességét, és segíti, az egész nap során az arcbőrt ért környezeti károk, semlegesítést. Gazdag, lágy formulája könnyen felszívódik, erős antioxidánsokat és természetes növényi esszenciákat nyújtva a bőrnek az éjszaka folyamán. Az eredmény pedig mys, azaz kellemes, a friss ébredés érzetével.

A hűvösebb és esősebb időben más krémre van a bőrünknek is szüksége

Szőnyeg a padlóra, pokróc a székre

Ősszel, ahogy beköszönt a hűvös, jó elővenni a melegérzetet keltő holmikat, minden olyat, aminek a kánikulában nem vettük hasznát. A puha pokrócokat, a vaskosabb díszpárnákat, a talpnak meleg szőnyegeket.

Az Autumn, azaz svédül Ősz nevű takaró száz százalék gyapjúból készült. A vintage kockákkal és az ősz legszebb színeivel készült textil mesés kiegészítő a meleg, barátságos otthonhoz. A készítéséhez használt gotlandi gyapjú egy svéd juhfajtától származik, amelyet régóta, egészen a viking korszak óta tenyésztenek Svédországban. Gyönyörűen kidolgozott és etikus forrásból származó gyapjú fonalakból egy svéd családi vállalkozástól, amelynek története egészen 1879-ig nyúlik vissza. Magyarországon a Pauza webáruházból vásárolható meg.

Az Autumn őszi pokrócok gotlandi juhok adta gyapjúból készülnek

Egy táska, ami bírja a hideget, az esőt

A szeptemberi átállás része az időjárás változásnak is az elfogadása. Még annak is, aki nem szereti a meleget, főleg a negyven fokos nyári kánikulát, a gyakori esőzés kellemetlen lehet. Annak, aki nem utóval jár, vagy hétvégente szívesen kirándul az eső ellenére is, jól jöhet egy igazán vízbarát táska.

A népszerű svéd outdoor márka, a Fjällräven tavaly kapta meg az iparág legfenntarthatóbb vállalata címet Svédországban amit a Sustainable Brand Index™, Európa legnagyobb fenntarthatósági felmérése alapján díjaznak.

A Totepack No. 1. táska vízhatlan G-1000 Heavy Duty anyagból készült, megerősített alsó résszel. Bátra használhatjuk az esős hétköznapokon vagy hétvégéken is.

A napsütéses őszi időkön túl az esőben is bátran használhatjuk a vízbarát „róka” táskát

Carl Oscar kulacs két kupakkal

A folyamatos hidratálásra minden évszakban szükségünk van, de míg nyáron a hűsítésen volt a hangsúly, ősszel már a melegítés kerülhet előtérbe. A svéd Carl Oscar termoszok vákumszigeteléssel készülnek rozsdamentes acélból, műanyag bevonat nélkül, a beletöltött italokat 20 órán át hidegen vagy 7 órán keresztül melegen tartja. A termész csomagolása környezetbarát karton, nem tartalmaz műanyag zacskót. Minden termoszhoz két kupak jár, a hideg italokhoz való szívószálas egy kézzel könnyen nyitható. Valamint egy karabiner, hogy fel tudjuk rögzíteni táskára, övre, babakocsira.

A kulacsok felületén található grafikát Linn Eldin svéd illusztrátor készítette és kizárólag a Carl Oscar termékein találhatók meg. A játékosan vicces figurák, mint a majom, a boci, a zsiráf, a rénszarvas, de még a pók is hamar a gyermekek kedvencei lesznek. Vidám színei közül könnyen tudnak választani a lányok és a fiúk is. Bár gyermekeknek készült, mindennapi használatra az óvodától, a kiránduláson át a játszótérig, méretét tekintve felnőttek is használhatják, akár reggeli kávé vagy tea tárolására a munkába menet. Mindennapi használatra ajánlják. Mi Magyarországon az Elbon webáruházban leltünk rá.

Funkcionalitás és design együtt a Carl Oscar termopalackok titka

Kép: Freepik