Az eper önmagában nagyon finom, a nyár egyik ízélménye. Ha kissé fanyar, savanykás, akkor jót tesz neki valami édes, például a vaníliás cukor, a tejszínhab vagy éppen a nutella. Az egyik kedvenc receptünket hoztuk el a nutellával sült epres tekercset.

A svédek szeretik az epret. És azt szeretik inkább, ha hazait ehetnek, mintsem külföldről hozottat, hiszen teljesen más a már beérett karakterű gyümölcsöt majszolni. Arról, hogyan és hol termesztenek epret Svédországban arról ITT írtunk. Kiderül belőle mit tesz a tengertől érkező szél az eperrel.Így készítsük el a nutellával és eperrel töltött sült tekercsek fahéjas cukorban hempergetve

10 szelet pirítani való kenyér
10 evőkanál nutella
10 eper, nagy

2 tojás
3 evőkanál tej

1½ dl porcukor
1 teáskanál fahéj

Kezdjük azzal, hogy levágjuk a kenyérszeletek széleit.
Ezután vágjuk nagyon apróra az epret.
Keverjük össze a tojást és a tejet egy mély tányérban.
A porcukrot és a fahéjat pedig egy másik tányérban keverjük össze.
Most görgessük, nyomkodjuk laposra a kenyérszeleteket.
Kenjük meg mindegyiknek kenyér szeletet 1-1 evőkanál nutellával, úgy hogy két szemközti szélére több kerüljön, hogy majd jól összetapadjanak a tekercseléskor.
Szórjunk epret a nutellára, majd tekerjük fel a kenyérszeleteket.
Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben. 
Mártsuk bele a tekercseket egyenként a tojásos masszába, majd süssük meg őket a forró vajban, amíg minden oldaluk aranyszínű lesz.
Amikor kivesszük a tekercseket a serpenyőből, rögtön forgassuk bele a fahéjas-cukros keverékbe.
Kicsit langyosra hűlve tálaljuk. A mennyei, nutellával és eperrel töltött sült tekercsek uzsonnára, gyerekzsúrra vagy egy kerti partyra kitűnő választás.