A Korvstroganoff vagyis a kolbászos sztroganov egy tipikus svéd házi kaja, amit a gyerekek is nagyon szeretnek – pont, mint a húsgombócot. A szülők is szívesen készítik, mert gyors és egyszerű. Nem vitás, hogy lagom étel.
Az étel-népszerűségi listákon az első öt helyen mindig szerepel a Korvsztroganoff Svédországban. A korv -az IKEA-ból már jól ismert- hotdogba is rakható virsli/kolbász önmagában is népszerű alapanyag. A korv általában disznóból vagy marhából készül a svédeknél. Rakják főzve vagy grillezve a hotdogba (amit egyszerűen korv-nak hívnak), a Pyttipannába, eszik krumplipürével vagy sült krumplival, készítik egytálételnek is, például sztroganovnak. 
A Korvstroganoff hagyományosan falukorvval készül – enyhén füstölt, patkó alakú virsli vagy főzőkolbász. Nevében ugyan orosz eredetű a „Stroganoff” (klasszikus tejszínes, mustáros húsétel), de a svéd változat egyszerűsített, nincs benne gomba, se uborka, a gyerekbarát ízekre és egyszerűségre törekszik. A Korvstroganoff villámgyors étel, pont el lehet készíteni annyi idő alatt, míg a köretként tálalt rizs megfő hozzá. Ami azért külön érdekes, mert Svédországban is inkább krumplit esznek, de ehhez kivételesen a rizs az alap. A korvstroganoff a svédeknek olyan, mint nekünk a tarhonyás hús vagy a milánói makaróni – egyszerű, otthonos, gyerekkorból ismerős. Gyerekek generációi nőttek fel rajta.
Korvstroganoff a svéd gyerekek kedvence

500 gramm falukorv (virsli vagy kolbász)
2 dl passzírozott paradicsom
1 vöröshagyma
1 tk mustár
1 ek. szójaszósz
2-3 babérlevél/ vagy 1/2 tk kakukkfű
só, bors
2 tk cukor
1 dl tejszín
Ez a svéd menzaklasszikus percek alatt kész van, krémes, paradicsomos és gyerekbarát. A falukorv itt az igazi főszereplő – ha nincs kéznél, más virsli is megteszi, ettől még lényegében svéd marad. A korvot csíkokra vágjuk. A hagymát kockákra daraboljuk. Olajon a kettőt együtt el kezdjük pirítani, amikor mindkettő színt kap, sózzuk-borsozzuk, dobjuk hozzá a babérleveleket vagy szórjuk meg kakukkfűvel. Adjuk hozzá a mustárt, a szójaszószt és a passzírozott paradicsomot (tehetünk hozzá néhány koktélparadicsomot is) és szórjuk meg a cukorral.  Hagyjuk kicsit rotyogni keverés mellett, majd adjuk hozzá a tejszínt is (és ha sűrűbbre szeretnénk akkor 1 teáskanálnyi kukoricakeményítőt is). Kicsit főzzük még össze 2-3 percig, hogy összeérjenek az ízek. Petrezselymes rizzsel vagy tésztával tálaljuk.